Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Apeldoorn

Opleiding en training

Driedaagse training Train the Professional (in ontwikkeling)

Momenteel ontwikkelen wij een training voor kindercoaches, RT professionals en psychologen, die in hun praktijk te maken krijgen met hoogbegaafde kinderen.

Hoogbegaafde kinderen leren niet alleen sneller, zij leren, denken en voelen ook anders dan andere kinderen. Zij hebben daarmee een andere benadering nodig. In de training leer je hoe je tegemoet kunt komen aan de specifieke behoefte van deze kinderen.

Naast een algemene stevige theoretische basis is er ruimte voor maatwerk in de vorm van eigen meegebrachte casuïstiek.

De driedaagse training wordt gegeven in de praktijk aan de Floralaan 19H te Apeldoorn.

Houdt voor meer informatie de site in de gaten of meldt je aan via het contactformulier. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Aanmelding via het contactformulier verplicht je tot niets.

Teamtraining voor scholen

De teamtraining voor scholen is een traject dat volledig op maat wordt vormgegeven voor scholen die meer voor hoogbegaafde leerlingen willen betekenen.

Samen met de school wordt vastgesteld wat de behoefte van het team precies is. Op basis van deze behoefte wordt een maatwerktraject uit verschillende bouwstenen opgebouwd.

Voorbeelden van de bouwstenen zijn: Interactieve teambijeenkomsten, presentaties, voorbeeldlessen op het gebied van signalering van hoogbegaafde kinderen, workshops op basis van eigen casuïstiek, observaties in de klas.

Wilt u weten of Expertisecentrum Hoogbegaafdheid ook uw school naar een hoger niveau kan brengen zodat er in uw school nog beter tegemoet kan worden gekomen aan de specifieke behoeften van hoogbegaafde leerlingen op het gebied van anders leren, anders denken en anders zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Hetty Velthuis of vraag informatie aan via onderstaand contactformulier.