Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn Apeldoorn

Begeleiding van ouders

De opvoeding van een hoogbegaafd kind loopt vaak heel anders dan je je als ouder van te voren kunt voorstellen. Soms heb je als ouder daar duiding bij nodig. Voor de begeleiding van ouders hebben wij in de praktijk verschillende mogelijkheden. Ook hierbij gaat het om maatwerk op de specifieke gezinssituatie.

Emoties en reacties zijn bij deze kinderen vaak veel heftiger, een hoog rechtvaardigheidsgevoel zorgt soms voor onbegrip en de match met de leerstof op school vergt continu afstemming met de leerkracht.

En hoe stuur je eigenlijk de sterke hang naar autonomie van jouw hoogbegaafde kind?

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van het hoogbegaafd ZIJN waar je elke dag mee te maken hebt. Om hierin een weg te vinden bieden we meerdere vormen van begeleiding  aan. Samen met u als ouders kiezen we of begeleiding nodig is en welke vorm van begeleiding het beste bij u en uw gezin past. Zo kunnen we bijvoorbeeld met u als ouders in gesprek gaan, opvoedadvies geven aan een van de ouders individueel of uw hele gezin begeleiden. Begeleiding van ouders of het hele gezin is vaak een prima en soms noodzakelijke aanvulling op de begeleiding van het hoogbegaafde kind.

Peers4Parents Apeldoorn

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om samen met andere ouders deel te nemen aan het ouderbegeleidingsprogramma van Peers4Parents. In de gespreksgroepen van Peers4Parents bespreken we de opvoeding en emotionele begeleiding van uw hoogbegaafde kind aan de hand van 10 thema’s. Voorbeelden van de thema’s zijn: Kenmerken van begaafde kinderen, communicatie de sleutel tot relaties en intensiteit , perfectionisme en stress.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op Peers 4 Parents Apeldoorn.