HB Apeldoorn | Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn

Voor scholen

Het Expertisecentrum wil er zijn voor alle hoogbegaafden en hun begeleiders. Wij zijn expert in kennisdeling en zijn er daarmee ook graag voor scholen die onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen gedegen willen vormgeven. Tijdens het telefonisch spreekuur zijn leerkrachten en intern begeleiders van harte welkom met alle vragen, maar een afspraak maken om wat meer tijd te nemen kan natuurlijk ook. Daarnaast adviseren wij graag in individuele gevallen en zijn wij vanuit onze ervaring een graag geziene gesprekspartner voor ouders en scholen. Soms loopt de samenwerking wat stroef of voelt het niet als op een lijn. Dan spelen wij graag de rol van mediator zodat partijen rondom het kind weer constructief kunnen samenwerken.

Daarnaast is er de teamtraining voor scholen, een traject dat volledig op maat wordt vormgegeven voor scholen die meer voor hoogbegaafde leerlingen willen betekenen.

Samen met de school wordt vastgesteld wat de behoefte van het team precies is. Op basis van deze behoefte wordt een maatwerktraject uit verschillende bouwstenen opgebouwd.

Voorbeelden van de bouwstenen zijn: Interactieve teambijeenkomsten, presentaties, voorbeeldlessen op het gebied van signalering van hoogbegaafde kinderen, workshops op basis van eigen casuïstiek, observaties in de klas.

Wilt u weten of Expertisecentrum Hoogbegaafdheid ook uw school naar een hoger niveau kan brengen zodat er in uw school nog beter tegemoet kan worden gekomen aan de specifieke behoeften van hoogbegaafde leerlingen op het gebied van anders leren, anders denken en anders zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Hetty Velthuis of vraag informatie aan via onderstaand contactformulier.