HB Apeldoorn | Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn

Hoogbegaafde werknemer

Als werkgever staat u soms voor een raadsel. Wat drijft deze hoogbegaafde werknemer? Hoe houd ik hem/haar betrokken? Het leidinggeven aan een hoogbegaafde werknemer kan een uitdaging op zich zijn.

Veel hoogbegaafden raken in hun leven en daarmee op hun werk in een burn-out of bore-out. Ook kan een depressie volgen.

De begeleiding die hoogbegaafden dan nodig hebben om het leven weer op de rit te krijgen, is specifiek. Dat heeft te maken met de hoge mate van anders voelen, anders denken en anders beleven van hoogbegaafden. Kennis op dit gebied geeft inzicht in hoe u als werkgever deze medewerker het gevoel van erkenning kunt geven. Een gevoel dat (ook) voor hoogbegaafden zo belangrijk is om goed te kunnen functioneren.

Wij combineren onze kennis en ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid met een grote mate van ervaring als HR-adviseur om u als werkgever op maat te kunnen adviseren. Ook kunnen wij de coaching en begeleiding van uw hoogbegaafde medewerker in het kader van een reintegratietraject of outplacement. Wij gaan dan met de medewerker op zoek naar waar talenten en interesses liggen en waar motivatie weer teruggevonden kan worden.

Kijkt u voor informatie over de professionele achtergrond van Hetty Velthuis, directeur van Expertisecentrum Hoogbegaafdheid op LinkedIn.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op via onderstaand contactformulier. Of kijk op de contactpagina voor meer mogelijkheden.