Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Apeldoorn

Voor professionals

Advies en mogelijkheid om te sparren voor professionals die hoogbegaafden begeleiden.

Wij zijn altijd bereid om mee te denken over specifieke casuïstiek of in het geval van algemene vragen omtrent de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. Soms begeleid je een kind of volwassene die de specifieke aandacht en begeleiding nodig hebben die hoort bij een hoogbegaafde. Maar wat is hoogbegaafd begeleiden nou precies? En hoe kom je tegemoet aan de hoge mate van autonomie die deze hoogbegaafde nodig heeft?

Hoe zorg je ervoor dat de hoogbegaafde gaat ervaren in plaats van iedere coachingsaanpak cognitief te benaderen waardoor je al na een paar sessies niet meer verder lijkt te komen? Wij zijn graag sparringpartner voor professionals.

Voor professionals is er daarom ruimte tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur.

Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

Daarnaast is het aan te bevelen om een opleiding te volgen om in het algemeen beter in te kunnen spelen op de specifieke begeleidingsbehoefte van hoogbegaafde kinderen. Hiervoor verwijzen wij naar de training voor professionals die zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021.