Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn Apeldoorn

Specialisten en experts

Bij het Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Apeldoorn zijn specialisten en experts betrokken.

Hetty Velthuis, ECHA Specialist Hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist
Hetty Velthuis ECHA Specialist

Hetty Velthuis is directeur en oprichter van Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Apeldoorn

Na haar studie Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht heeft zij in verschillende functies binnen diverse organisaties gewerkt, meestal als adviseur. Altijd stond hierbij ontwikkeling van mensen centraal.

Hetty ervaart dagelijks dat het werken met hoogbegaafden haar veel energie geeft, dat ze veel plezier beleeft aan het begeleiden van deze doelgroep en dat het haar vaak lukt om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling.  Zij vertrouwt op haar gevoel en inlevingsvermogen en is een sparringpartner op niveau. Hoogbegaafden met een hulpvraag voelen zich door haar gezien en geven regelmatig aan dat er “eindelijk iemand is die hen snapt”. En dat is precies waarvoor zij het doet.

Zij combineert in haar rol als Specialist Hoogbegaafdheid energie en passie voor de doelgroep met gedegen kennis en past wetenschappelijke theorieën , het liefst op een creatieve manier toe in de praktijk.

Daarnaast deelt ze haar kennis graag met leerkrachten, scholen en andere professionals. Dit doet zij sinds 2020 vanuit het Expertisecentrum Hoogbegaafdheid dat primair is opgericht om kennis te delen en een antwoord te vinden op alle vragen rondom hoogbegaafdheid.

Hoogbegaafdheid

Hetty Velthuis, ECHA Specialist Hoogbegaafdheid is opgenomen in het KwaliteitsRegister Hoogbegaafdheid, geregistreerd als jeugd- en gezinswerker bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd en lid van de Verenging ECHA Nederland.


Petra Maas, ECHA Specialist Hoogbegaafdheid en HSP Expert

Petra Maas is als ZZP-er werkzaam binnen het Expertisecentrum.

Petra werkt vanuit haar eigen bedrijf Leef ll Leer.

Sinds 2008 is Petra werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs. Aanvankelijk als groepsleerkracht, later als leerkracht van een interne plusklas.
Persoonlijke ervaringen, ontmoetingen met bijzondere leerlingen vormen de drijvende kracht achter haar werkzaamheden.

Petra wil inspireren, informeren en interveniëren met als doel meer inzicht in passend onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen. In het bijzonder als het gaat over kinderen die nog niet laten zien we ze zijn.

Marlies Chang, ECHA Specialist Hoogbegaafdheid

Marlies Chang is als ZZP-er werkzaam binnen het Expertisecentrum.

Marlies Chang werkt vanuit haar eigen bedrijf Vlotte denkers.

Marlies: “Ik ben moeder van drie hoogbegaafde kinderen en echtgenote van een hoogbegaafde man. Mijn kinderen gingen niet altijd met plezier naar school, presteerden onder hun kunnen en voelden zich niet altijd gezien. Ik wilde graag weten hoe ik ze kon begrijpen, begeleiden en hoe ik een goede gesprekspartner kon zijn voor de leerkrachten in de zoektocht naar de juiste vorm van onderwijs. De reden om in 2015 te starten met ECHA (European Councel for High Ability) opleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze rondde ik in 2018 af.”

Wij zoeken altijd Specialisten om mee samen te werken en om kennis te delen.

Ben je expert op het gebied van hoogbegaafdheid en zoek je een plek om je kennis en ervaringen te delen? Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Apeldoorn biedt je graag een podium. Het expertisecentrum wil graag een kennisknooppunt op het gebied van hoogbegaafdheid zijn en alle input op niveau is daarin welkom.

Je kunt hierbij denken aan het verzorgen van lezingen, workshops of het delen van je expertise op deze site. Het kan gaan om een specifiek onderwerp, materiaal dat je hebt ontwikkeld of een boekbespreking.

Ben je ECHA-specialist en heb je een plan en wil je eens afstemmen of je dit plan bij ons ten uitvoer kunt brengen? Of werk je al een tijdje op een school als talentbegeleider en wil je je best practices voor het begeleiden van hoogbegaafde kinderen graag delen?

Voel je vrij om contact op te nemen met Hetty Velthuis, directeur Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Apeldoorn.